logo aagroepAAWD

Elke maandag van 20.00 - 22.00, Kuipershaven 40, 3311 AL Dordrecht. Voor het eerst? Dan graag vooraf even bellen.

De twaalfde stap: helpen

Mijn ervaring deel ik met anderen en waar mogelijk help ik andere verslaafden 
om de weg naar herstel te vinden.

Je hebt je kracht hervonden. Je bent in staat en bereid om anderen de helpende hand te bieden. We laten elkaar niet los.

Ik erken dat ik tegenover de alcohol machteloos sta en dat daardoor mijn leven stuurloos is geworden.
Zolang een alcoholist hiervan niet diep doordrongen is, zal hij niet stoppen. Hoe je het ook wendt of keert, hij zal zelf moeten erkennen dat hij helemaal vast is gelopen, dat hij de bodem heeft bereikt en dat hij niet meer verder kan.

Zal jou dan wel lukken wat partners, kinderen, artsen, enzovoorts niet lukte? Waarschijnlijk niet. Maar ooit komt de alcoholist die keiharde bodem tegen. Dan moet hij kiezen. Slikken of stikken. En op dat moment kan jouw raad van pas komen.

Vaak zul je bot vangen. Dat frustreert. Dat doet wat met je. Geef desondanks de moed niet op. En probeer niet te oordelen. Maar deel je ervaring met anderen.
Blijf daarom de bijeenkomsten van je AA-groep bezoeken.

Met het doorlopen van deze stappen in de groep, heb je nieuwe inzichten gekregen en hopelijk weer enige vrede hervonden. Deze ervaring stelt je in staat om lotgenoten te helpen. Je kunt iets positiefs halen uit je negatieve verleden. En iets voor anderen betekenen.
Blijf daarom de bijeenkomsten van je AA-groep bezoeken.

Je staat weer op je eigen benen. Je kunt de wereld weer aan. Vergeet echter niet, dat het nooit over gaat. Eén slok en een compleet mechanisme zet zich onherroepelijk weer in werking. In een mum van tijd ben je alle macht over je geest, je lichaam en je omgeving weer kwijt.
Vergeet nooit waar je vandaan bent gekomen. Blijf je bewust van je kwetsbaarheid. Je was, je bent, je blijft machteloos tegenover de alcohol!
Blijf daarom de bijeenkomsten van je AA-groep bezoeken.

Ook je mede-groepsleden zijn kwetsbare, gevoelige en emotionele alcoholisten. Wij hebben elkaars en ook jouw kracht nodig.
Blijf daarom de bijeenkomsten van je AA-groep bezoeken.

Jij hebt alle stappen doorlopen en je voelt je beter, rijker, gelukkiger. Je kunt het leven weer aan. Je kunt een gids zijn voor anderen. Anderen zijn dat ook voor jou.

Blijf de bijeenkomsten van je AA-groep bezoeken.

 

Copyright (c) 2014 AA Werkgroep Dordrecht e.o. Alle rechten voorbehouden